Let's get real.

  • 23.02.2017 kl. 08:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er meg. Uten sminke. Nyvasket. Ansikt fylt med kviser jeg ikke har klart å unngå å plukke på. Bryn som må fikses. Blå merker under øynene. Jeg er ikke perfekt. Jeg har uønsket fett på kroppen. Rumpa mi har cellulitter. Jeg har strekk merker på låra og hår på steder jeg skulle ønske ikke var mulig. Jeg får ofte kviser i ansiktet og nedover ryggen min. Jeg er blek og merker på kroppen min blir veldig synelige. Jeg har imperfeksjoner. Så hvorfor er det så viktig for meg å deler dette med dere? Jeg deler dette med dere for å forklare hvordan de aller fleste jenter ser ut. Bak sminken, bak masken. Det er ikke bare meg som plages av disse tingene. Mennesker er ikke født med barbiedukke kropper og porselensansikt, selv om det kan virke sånn. Til og med de peneste jentene i verden strever for å bli som de er.

Vi har blitt så utrolige opptatte av perfeksjon. Vi finner alltid noe å fikse på og leter alltid etter en mirakel kur for et bedre utseendet. Vi scroller ned på instagram, facebook, twitter, blogger og ser perfekte ansikt og perfekte kropper. Vi sammenligner oss selv med dem og måler vår egen verdi ut ifra hvor like vi er dem. Problemet er at vi ser disse små øyeblikkene og tror at det er hele livet dems, men sannheten er at det bare er et lite innblikk. Bak kameraet så er de bare mennesker. De sliter like mye som vi gjør. De har problemer de også. De er usikre. De har ting på kroppen de gjerne vil forandre på. De er ikke perfekte de heller. De bruker bare mer tid på å gjemme det enn de fleste andre gjør.

De er ofte kjente youtubere, bloggere, instagrammere. De har råd til å se perfekte ut. De bruker mye penger på beauty produkter, klær og til og med plastisk kirurgi. Noen er veldig ærlige om det og noen lyver om hva de har gjort. Dette skaper utrolig mye press på oss andre til å se ut som dem. Det får spesielt veldig mange unge jenter til å føle seg mindre verdt, fordi de ikke var født perfekte slik som de jentene de ser på sosiale medier. Den triste sannheten er jo at de som deler disse perfekte bildene, de som lyver om å ikke ha på seg sminke og lyver om plastisk kirurgi, gjør dette for å bli perfekte slik de har sett andre er de også. Det er en ond sirkel som aldri tar slutt.,

Det er selvfølgelig ikke noe feil med å sminke seg. Jeg elsker å sminke meg. Jeg elsker å ta på den masken av og til og se ut som den beste meg, så lenge det gjør deg glad så gjør det! Det jeg er redd for er at vi nå forventer å se slik ut hele tiden. Det er ikke noe pause modus der vi kan slappe av foran venner, foran kjæresten, foran familien og bare være oss. Nå er det så mye press for å være perfekt 24/7. Jeg tror alle har glemt hvordan jenter egentlig ser ut. Det som kalles normalt nå er ikke det jeg ville kalt normalt. Jeg ser på videoer av youtubere som sier unnskyld for hvor stygge de er, men det jeg ser er fullsminkende jenter med stylet hår. Da får det meg til å tenke, hvis de syntes de ser stygge ut der, hvordan tror du de hadde sett meg da? Jeg vet jeg ikke er den eneste som har tenkt på det på den måten, men det er selvfølgelig utrolig teit å tenke sånn.

Du er ikke unormal om håret ditt og sminken din ikke holder seg i 24 timer, om magen din blir oppblåst eller om du ikke er 50 kilo. Om du har merker på kroppen eller har kviser. Om du får dobbelt hake når du ligger eller valker når du sitter. Om du svetter eller promper. Det gjør deg faktisk veldig normal. Det er alt for mange jenter som strever etter evig perfeksjon, men jeg er offisielt ferdig med å kjenne på det presset. Jeg skal fra nå av bare gjøre det som føles rett for meg. Jeg skal ikke streve etter å være perfekt, jeg skal streve etter å være glad og elske meg selv. Perfeksjon er ikke verdt å streve for. Vi har så utrolig lite tid på denne jorden, så skal vi bruke den lille tiden vi har til å plukke på oss selv og sammenligne oss selv med andre, eller skal vi bare leve livene våres slik vi vil? Jeg vet ikke med dere, men jeg er klar for å hive perfeksjon rett i søpla!

Who's with me?

-Tessa

#blogg #innlegg #torsdag #hverdag #talk #tips #kroppspress #kropp #helse #tessabennett #justbeyou

Vil du høre meg synge?

  • 16.02.2017 kl. 08:00


Trykk på bilde for å spille den av.

Jeg må innrømme at jeg ikke er 100% komfortabel med å dele denne siden av meg med dere, men here we go. Musikk har alltid vært en stor del av min verden. Jeg hører på musikk når jeg er glad og jeg hører på musikk når jeg har det tøft. Musikk er en del av hverdagen min og det har det alltid hvert. Da jeg var liten drømte jeg om å ha en sang karriere, jeg deltok i konkurranser, var med i teater og sang ofte på scenen. Jeg sa aldri nei til sjanse for å synge, men da jeg ble 12 år og syk, ble den drømmen drastisk dratt fra meg. Det begynte med at jeg sakte men sikkert mistet motet til å synge. Det tok mye energi å få ut en tone og tilslutt ble det ikke noe synging på meg lengre. 4 år senere prøvde jeg å synge igjen. Stemmen min var nå ganske annerledes og jeg hadde ikke like mye kontroll over den som før, men jeg prøvde mitt beste og satt opp en youtubekanal. Jeg var dessverre en perfeksjonist og følte aldri at sangene ble bra nok til å dele med verden, og endte da opp med å slette den etter 1 måned, men jeg savnet det veldig. Idag har jeg en liten godbit til dere, nemlig en link til min første cover på en veldig, veldig, veldig lang stund. Jeg har bestemt meg for å ikke ta det for seriøst og nå skal jeg bare synge fordi det gir meg glede. Jeg håper dere liker sangen. Si gjerne ifra hva dere syntes og om dere vil høre mer i fremtiden.

TIPS: Høres best ut med headset.

-Tessa

#blogg #blogger #musikk #hverdag #torsdag #smule #sang

Key art

  • 14.02.2017 kl. 08:00

A cup of tea a day keeps the sniffles away

  • 12.02.2017 kl. 13:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HEI KJÆRE, SØTE, SNILLE LESERE!

Beklager for at jeg har vært så lenge borte fra bloggen. Som dere vet går formen min veldig opp og ned og det er ikke alltid like lett for meg å blogge i mine dårlige perioder. Heldigvis begynner formen å bedre seg litt og nå klarer jeg virkelig ikke å holde meg unna bloggen et eneste sekund til! Hvordan går det med dere? Har dere gjort noe spesielt i den siste måneden? Er det noen andre enn meg som har hatt en forferdelig og kraftig forkjølelse? Jeg ble forkjølet rett etter julaften og den er enda ikke helt ut av systemet. Jeg hater virkelig slike lange forkjølelser.. Det eneste jeg liker ved dem er den tiden da du endelig kan puste gjennom nesen din igjen. Den følelsen du får når du endelig kan smake maten du spiser, legge deg ned uten å kvele deg selv og slutte å stappe biter med dopapir oppi nesen din er den beste følelsen som finnes. Er ikke dere enige?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det eneste jeg føler hjelper min tette nese er te. Nå har jeg, som engelskmann, lært meg at en kopp med te så si kan fikse alle problemer, men den beste medisinen for en forkjølelse er virkelig te, ihvertfall for meg. Jeg tror jeg har drukket 3-4 kopper om dagen i den siste måneden, jeg er helt avhengig!! Jeg håper virkelig dere pakker dere inn i store kåper og tykke skjerf nå, slik at dere ikke blir forkjølet som meg.

Ha en kjempe fin Søndag videre! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Er dere glad i te?

-Tessa

#blogg #innlegg #vinter #februar #sykdom #te #drikke #helg #kos #søndag #bok #helse #foto #tessabennett

TIL MAMMA

  • 12.02.2017 kl. 08:00

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TIL MAMMA.

Gratulerer så mye med morsdagen! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne å forklare hvor takknemlig jeg er for at jeg har nettopp deg, som min mamma. Du har reddet meg flere ganger enn jeg kan telle og har måtte gjort så mye mer enn de fleste mødre må gjøre for barna sine. Jeg har hatt et tøft liv, fylt med mye smerte og mange kamper, men du har kjempet ved min side hele veien. 

Du har ofret alt du har for at jeg skal ha det så bra som mulig og for at jeg skulle få bli den jenta jeg er idag. Du er grunnen til at jeg er så omtenksom og ser det beste i alle. Du er grunnen til at jeg alltid klarer å se to sider av en sak og aldri dømmer. Du er grunnen til at jeg alltid føler jeg har et valg i alt jeg gjør. Du har alltid sagt at du kom til å elske meg uansett hvem jeg var eller hva jeg gjorde med livet mitt. Du stolte på meg fra dag en og lot meg ta de rette avgjørelsene på egenhånd. 

Du lærte meg å være ansvarlig, du lærte meg å spare penger og ta ansvar for mine egne ting. Du lærte meg å være selvstendig, å klare meg på egenhånd og aldri være avhengig av noen andre. Du var alltid åpen og ærlig med meg. Du svarte på alle spørsmålene jeg hadde om verden. Jeg kom til deg med alle problemene jeg hadde og du dømte meg aldri, ikke en eneste gang. Ikke ble du sint heller, du bare lyttet og støttet meg. Du lærte meg at det alltid finnes en løsning, uansett hvor vanskelig det virker i øyeblikket er det alltid en løsning rett rundt hjørnet.

Du støttet alle drømmene mine og lot meg velge hvilken retning jeg ville ta. Du lot meg være meg og med den tilliten jeg fikk av deg valgte jeg å gjøre ting riktig. Det var ingen grunn for meg å være opprørsk, for du satt meg ikke i en boks, du viste meg hva som var rett og hva som var galt og håpte jeg ville velge den rett, det er jeg så takknemlig for. Du stolte på meg til jeg beviste jeg ikke kunne bli stolt på. Du fikk meg til å stole på meg selv. 

Du støttet meg gjennom min anoreksi. Du hørte meg smelle i dørene, kaste ting rundt i rommet mitt og krangle meg deg fra morgen til kveld. Du lagde måltidene mine, veide dem opp og tvang i meg mat om du måtte. Du lå og bekymret deg for om jeg kom til å bli frisk, om jeg kom til å leve. Du gav aldri opp, uansett hvor tøft det ble, du fant alltid styrken til å kjempe videre med meg. Vi kjempet oss igjennom hver eneste måltid sammen, til dagen jeg endelig kom meg i mål. Takket være din hjelp, lever jeg idag.

Du var der for meg gjennom sykdommen min. Du dyttet meg fram og tilbake til sykehuset i rullestolen min og holdt meg i hånden gjennom alle prøvene og behandlingene. Du tok meg til en helt annen by for å dra på kino slik at ingen skulle se meg syk, i rullestolen min. Du hoppet opp i sykesengen min når jeg lå å gråt og holdt rundt meg. Du lærte meg å puste gjennom smerten og det å peke ut deler av kroppen min som ikke var vonde og fokusere på dem. Du fikk meg til å le når jeg trengte det mest. 

Du lærte meg å holde på alle de gode minnene jeg hadde hatt før jeg ble syk. Vi satt og lagde liste etter liste med mål og ønsker for fremtiden. Vi skrev hva vi ville oppnå. Vi tullet om hvilken treningsenter vi skulle trene på eller hvilken steder vi ville reise til. Vi drømte oss bort i en helt annen verden. Du gav meg håp. Du gav meg små gleder å holde meg fast i og du motiverte meg i mine mørke perioder. Du er min personlig superhelt.

Du har gått above and beyond for meg, du er den beste mammaen noen kunne ønske seg. Du er min beste venn og den beste mammaen jeg noen gang kunne ønsket meg. Gratulerer med morsdagen! Tusen takk for at du er deg ♥

-Tessa 

#blogg #innlegg #helg #søndag #februar #vinter #åpentbrev #mamma #morsdag #feiring

 

 

Tessa Bennett

Hei og velkommen til min blogg! Jeg heter Tessa. Jeg er en 23 år gammel jente, som for øyeblikket bor i Drammen. På denne bloggen finner dere litt av alt. Jeg liker å skrive om livet mitt, lage YouTube videoer, spise mat og være kreativ. Håper dere liker bloggen min


KONTAKT


tessa.t.k.bennett@hotmail.com

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits